Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2024 próza regény

Dobosiné Rizmayer Rita: Egy állati család

2.990 Ft
Menny.:db
Kiadó:

A kiadvány előrendelhető.

A kosár ikonra kattintva megadhatja e-mail-címét, így a kötet megjelenésekor értesítést fog kapni a vásárlás lehetőséről. A feliratkozás semmilyen elkötelezettséggel nem jár.

* * *

„Amikor a természetben sétálok, vagy az állatokban gyönyörködöm, magamban mindig kalapot emelek a Jóisten előtt, hogy milyen helyre kis világot teremtett. Egy-egy fenséges táj, egy-egy érdekes, különleges vagy csak pusztán tökéletes élőlény mindig hálával tölt el a Jóisten fantáziáját illetően.
A kutya játékos, vidám, hűséges jelleme, a ló erőtől duzzadó, tökéletes izomzata, és az élmény, amit a lovaglás ad, az egzotikus, szemeit külön mozgató, nyelvét kilövő kaméleon, a társasági létben gyökerező, »kicsi a rakás, nagyot kíván« pozícióban alvó mongol futóegerek, a puha szőrű, simogatható kis nyuszik, a térképszerű aggyal rendelkező buldózer-teknősök és a külsejével ősi időket idéző, szemérmes krokodil­szkink, számomra mind-mind a világ egy tökéletes kis csodája, Isten kimeríthetetlen, színes fantáziájának gyöngyszeme, bőkezű ajándéka.”

Leírás és Paraméterek

A valós élményeken alapuló, öniróniával fűszerezett regény megmutatja, milyen élménydús és vidám egy nagycsalád élete, ha megosztja az életterét, otthonát különféle állatokkal, és ha a család elsődleges kikapcsolódási területe a természet, ahol regénybe illő élményeket élhet át. A lazán összefüggő, mégis egységes ívre felfűzött, kerek történet bemutatja, milyen mókás tud lenni az élet, amikor egy család, a maga általános problémái mellett, hajlandó további élőlényekkel is felelősen bajlódni.

Elolvashatjuk, milyen az, amikor az ember fia-lánya futóversenyt tart a mongol futóegereknek a ház folyosóján. Amikor az egyneműnek ígért nyulak szaporodni kezdenek. Amikor a Legnagyobb gyerek legyeket kelt ki a kaméleonnak a hűtőszekrényben elszabadult csontikból. Amikor a magát télire elvermelő görög teknős keresésével tölti a család az egész délutánját. Amikor a családi sport nem tornateremben, hanem a városszéli mezőn lovaglással, lovasíjászattal zajlik. Amikor a szemétszedéssel egybekötött erdei kutyasétáltatás és a kehes ló gondozása napi programmá válik.

A vidám, nyelvi humortól sem mentes történetek ugyan a felnőtt szemszögéből közelítenek, mégis a gyermekek és az állataik a főszereplői.

Megjelenés éve 2024
ISBN-szám 978 615 6759 28 3
Terjedelem 152 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag