Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 novella próza

Kamocsay Ildikó: Átkelők

2.990 Ft
2.390 Ft
20%
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Kamocsay Ildikó Átkelők-je három kisregényt tartalmaz: Zsazsa és a fantom, Ünnep után, Outlook.

A Zsazsa és a fantom Fedák Sári (becenevén Zsazsa) és Molnár Ferenc író héjanász-szerelmét idézi. A történet idején az író már nem él, csak fantomként, de igen beszédes, ironikus fantomként van jelen a háború után nagy nyomorúságban tengődő Zsazsa életében. Beszélgetéseikbe eleven szereplőként kapcsolódik be Molnár lánya, Sárközi Márta, valamint a korabeli színházi világ sok kiválósága, köztük Oláh Gusztáv, Békeffi István, Mezey Mária.

Az Ünnep után fél évvel az 56-os forradalom leverése után játszódik. Szereplői tizenkét éves gyerekek, akik nem érzékelik, hogy az ünnep, a forradalom már véget ért. Elég egy félre­értésből kipattanó szikra, és kitör az iskolában a lázongás, amely ugyan nevetségesen kisszerű, végül mégis tragédiába torkollik.

Az Outlook email-regény, vagyis a történet e-mailek láncolatából bontakozik ki. Magyarország, a mai magyar szellemi élet egy fiatal bolíviai lány szemén át, akit gyermekkorában hozott ide egy idős házaspár, miután a bolíviai tanítólázadás során elveszítette a szüleit. Karumanta olyan furcsaságokra is felfigyel, amik egy „tősgyökeres” magyarnak nem szúrnak szemet. S mivel a magyar valóságba belejátszanak a bolí­viai Karumanta és szudáni szerelme, Onika gyermekkori emlékképei is, a kezdetben csak Magyarországra szűkített kép nagytotálra vált, így lesz a történet a szó másik értelmében is outlook: kilátás, kitekintés.

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 82148 0 3
Terjedelem 272 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag