Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2020 album dokumentum életrajz

L. Horváth Katalin: „Az utolsó mondattal kezdd!”

7.990 Ft
6.390 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
„Ő már akkor Európában volt, amikor mi még Ázsiában. Körülbelül akkora különbség volt közte és a többiek között, mint a honfoglaló magyarok és az akkori Európa között"

Leírás és Paraméterek

Kulka Frigyes – egy rendkívüli gyógyító emlékére

„Ő már akkor Európában volt, amikor mi még Ázsiában. Körülbelül akkora különbség volt közte és a többiek között, mint a honfoglaló magyarok és az akkori Európa között: Európában már hatalmas katedrálisok épültek, amikor mi még nyereg alatt puhítottuk a húst. Frédi személyében a katedrálisépítőt csodáltam. Kimagasló alakja volt az orvoslásnak, sem előtte, sem utána nem tudok megnevezni a magyar orvostársadalomban senkit, aki hasonló jelenség lett volna. Nincs hozzá fogható egyéniség. Pontosan diagnosztizált, pillanatok alatt átlátta a legbonyolultabb helyzeteket is, villámgyors és helyes döntéseket hozott. Briliáns manualitású sebész, a kés Paganinije volt. Mérhetetlenül szerencsésen ötvözte a kiváló orvost és a rendkívül jó embert; megvolt benne az igazi gyógyítókra jellemző együttérző képesség. Csodálatosan bánt a betegekkel, nagyon vigyázott a szemérmükre. A viziteken úgy vizsgált, hogy paravánt készített a beteg takarójából, még a kollégák sem látták, mi történik. Azt vallotta, hogy a vizsgálat kettejük bizalmas viszonyán alapul, nem tartozik másra. Hihetetlen tehetsége volt a sebészethez, a gyógyításhoz, az élethez. Mindenki érezte, hogy rendkívüli ember, nem lehetett nem felnézni rá. Aki mellette nőtt fel, akaratlanul is átvette az elveit, munkamódszerét. Amit harminc, negyven, ötven évvel ezelőtt tudott, azzal le­iskolázná a mostani orvosokat is.” (Dr. Kostic Szilárd)

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 986 4
Terjedelem 512 oldal
Köszönet A kötet megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap, a Prosperis Alba Kutatóközpont, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Mazsihisz, a Mazsök, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Sebész Társaság és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság.

Mézesmadzag

Youtube videók