Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2024 novella próza

Reke Balázs: Panelprogram

2.990 Ft
Menny.:db
Kiadó:

A kiadvány előrendelhető.

A kosár ikonra kattintva megadhatja e-mail-címét, így a kötet megjelenésekor értesítést fog kapni a vásárlás lehetőséről. A feliratkozás semmilyen elkötelezettséggel nem jár.

* * *

Leírás és Paraméterek

Túl közel című regényében Reke Balázs megmutatta, hogy el tud mesélni egy nagyszabású, hosszú cselekménysort, klasszikus módszereket vegyítve a modern próza eszközeivel, aprólékosan, alaposan, lassan hömpölygő elbeszélésben bontott ki egy összetett eseménysort, részletesen rajzolt meg egy sajátos, mégis ismerős világot. Ebben a mostani könyvében pedig bizonyítja, hogy képes kisebb ívű, kevésbé szerteágazó meséket is jól elmondani. Láttató ereje ugyanolyan plasztikus, mint a korábbi regényben, ám a narráció ezúttal – a műfaji követelményeknek megfelelően – sodróbb, lendületesebb. Ez a próza olykor már-már minimalistának hat, ám valójában letisztult, sallangoktól mentesített. A filmszerűség, az erős vizualitás ugyanúgy jellemzi a Reke-novellát, ahogyan a Reke-regényt – filmes hasonlattal élve: előbbiek a kisfilmek, utóbbi a nagyjátékfilm megfelelője.

Reke Balázs új kötetében is bebizonyítja, hogy szereti, egyszersmind érti is a történeteket, s tisztában van azzal, hogy a mesélés felelősség és feladat, ezért nem hiányoznak a csavarok és a csattanók, ezért a novellák szereplői hús-vér alakok, ezért a helyszínek plasztikusak, élettel teliek, valóságosak – ráadásul az értelmezést sem kényszeríti szigorú korlátok közé a szerző.

Bizony, Reke Balázs szereti a történeteket, s az olvasó különösen hálás lehet ezért a vonzalomért, mert egy szerethető, élvezhető történetcsokrot kap, amely sokáig elkíséri majd még akkor is, miután letette a könyvet.

Bene Zoltán

Megjelenés éve 2024
ISBN-szám 978 615 6759 19 1
Terjedelem 180 oldal
Borítóterv Varsányi Anna
Köszönet A kötet megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap,

és a Szegedért Alapítvány.

Mézesmadzag