Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 Napkút próza próza regény

Reke Balázs: Túl közel [e-könyv]

2.500 Ft
Menny.:db
Kiadó:

„A természet nem kegyetlen, épphogy igazságos, válogat, megújít, ugyanúgy szereti azt, amit életben hagy és azt is, amit elpusztít, ebben különbözik az embertől. Mi nem tudunk szeretve pusztítani.”

Leírás és Paraméterek

Reke Balázs aprólékos-lassú prózája akaratlanul is bevonzza az olvasóját, egyre közelebb és közelebb engedi magához, mígnem egyszer csak túl közel találjuk magunkat a lánghoz, ahonnan már nincs visszaút. Az okos, kidolgozott mondatok koszorúja ez, amely mintha csak a főszereplővé emelt sorozatgyilkos módszerével dolgozna: a finom érintésből szorítás, a nyakunk köré fonódó marok lesz, belőlünk pedig végérvényesen a „játék része”, a vonzás áldozata. A történelmi miliő, a western megidézett, kiforgatott zsánerelemei mind-mind magával ragadják az olvasót, éppúgy, ahogy a kötet szereplői is hasonló „megragadások”, szenvedélyek rabjai.

A regény elején rögtön identitást váltó, arctalan sorozatgyilkos Harsányi Nándorként, egy tudós bőrébe bújva érkezik meg Háromkupacsra, egy feltörekvő település ökoszisztémájába. Belépésével évtizedes hazugságok, értelmetlen tragédiák dúlják fel a közösség életét; ő maga pedig lángként vonzza be áldozatait – olvadáspontig hevítve e közösség tartópilléreit és a felbukkanó sorsok vázát.

Tóth Ramóna Mirtill

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6555 12 0
Terjedelem 296 oldal
Köszönet A kiadvány megjelenését támogatta:

Mézesmadzag