Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sevinç Çokum: A lápisztalizmán

3.990 Ft
3.190 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
„Figyeltem az utakat, kerestem az éjjeli fáklya fényénél, a siető folyókban, a röpködő faleveleken. A boldogság és a fájdalom mindenütt ott volt, egészen közel egymáshoz. Mint egy hullámos, erezett kő, egymásba olvadó kék, türkiz, szürke, sötétkék színeivel. Kerestem a haldokló gyíkban, a hálóba ragadt lepkében. Kérdeztem, hívtam. Megértettem, amit fiam, Tutku mondott: »Minden, az egész világmindenség egy!«”

Leírás és Paraméterek

A 20. század elején játszódó regény Anatólia délkeleti szegletébe kalauzol el minket. Az ősi Selyemút kereskedelmének utolsó képviselői Törökországban a csercsinek nevezett vándorkereskedők. A fáradságos karavánutakra induló apa és családja szívmelengető történetén keresztül képet kapunk arról, hogy a felbomlóban lévő Oszmán Birodalom árnyékában itt, a népek olvasztótégelyében arabok, örmények, kurdok és törökök milyen barátian és emberien voltak képesek egymás mellett élni hosszú-hosszú időn keresztül.

Mélyen elgondolkodtató könyv arról, hogy e bölcsességgel, tudással és művészetekkel átitatott, termékeny, ősi föld miként juthatott mai mostoha, elhanyagolt sorsára és vált a testvériesség helyett az ellenségeskedés színterévé.

A lápisztalizmán a béke története, melyet Anatólia népe száz éve elveszített, azóta is kétségbeesve keresi mindenhol, de sehogyan sem találja.

Megjelenés éve 2021
ISBN-szám 978 615 6283 97 9
Terjedelem 326 oldal
Fordította Schmidt Szonja Emese
Köszönet A kötet megjelenését a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ támogatta.

Mézesmadzag