Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Budai históriák díszdoboz

20.000 Ft
Menny.:db
Kiadó:

A díszdobozos kiadás a Budai históriák 13 megjelent kötetét tartalmazza.

 

Leírás és Paraméterek

Verrasztó Gáborról cseppet sem túlzás kijelenteni: ő volt a budai krónikás, a II. kerület krónikása. Persze, mondhatná erre bárki, mint jó tollú történetmesélő, csupán tette a dolgát: ismerte itt minden utca, utcakő, ház történetét, aztán meg mindezt leírta. Ő azonban ennél sokkal többet tudott. Értette és érezte Buda lelkét. Ismerte ezt a világot, az itteni embereket, a budai létet. Tudta, mi a különbség Pasarét és Rózsadomb között. Elképesztő érzéke volt hozzá, hogy történetei megelevenedjenek. Miközben olvassuk őket, ott sétálunk hőseivel a „Moszkván”, a Lipóton, a Tölgyfa utcában, vagy bárhol, ahová éppen repít minket.

Mondják, a halálos ágyán rengeteg ember ébred rá, nem a saját életét élte, hanem azt, amit a környezetük elvárt tőlük. Ez Gáborral másként volt. Hiába született testi fogyatékossággal, ez soha, semmiben nem akadályozta meg. Ebbe az apró testbe annyi energia, lelkesedés, hit, önirónia és vidámság szorult, amelyre mindannyian büszkék és persze kicsit irigyek is voltunk. Gyermeki kíváncsisággal fordult felnőttként is minden felé, ami Budán történt. Mindenben meglátta az emberi sorsokat, és segített nekünk megismerni saját otthonunk lelkét.

Gábor, az űr, amit magad után hagytál, betölthetetlen. Egyetlen vigaszunk, hogy életműved, könyveid, a Budai Polgárba írt cikkeid és szellemiséged örökre velünk maradnak.

Ez a díszdobozos kiadás a Budai históriák 13 megjelent kötetét tartalmazza. Ajánlom mindazoknak, akik szeretnék megismerni, átélni, mit is jelent valójában budai polgárnak lenni.

Őrsi Gergely
polgármester