Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2020 vers

Csák Gyöngyi: Futókor

1.990 Ft
1.590 Ft
20%
Menny.:db
Gyártó:
Csák Gyöngyi költőként ismert és sokak által szeretett tollforgató, aki jelen kötetben a költészet tájait elhagyva, az individuum prózában megfogalmazott, megélt magaslatait és mélységeit tárja elénk.

Leírás és Paraméterek

Csák Gyöngyi költőként ismert és sokak által szeretett tollforgató, aki jelen kötetben a költészet tájait elhagyva, az individuum prózában megfogalmazott, megélt magaslatait és mélységeit tárja elénk. A szociális érzékenységen és az igazságkereső törekvésen túl az egyéni boldogulás vágyait felvázoló szövegek harmonizálva erősítik egymást. Az egyszerű, díszítetlen textúra mintha az olvasói befogadást szeretné megkönnyíteni, ily módon is kitapintható a szerző pedagógus vénája. A rövid, pergő drámákban, drámai párbeszédekben megszólalnak a tárgyak, az állatok, az emberek karakteres prototípusai, a bagatell kérdések észrevétlenül válnak korszakos, gigantikus kérdőjelekké.

Az álmok nem mindig örömteliek, de még azok is lehetnek tanulságosak, csakúgy, mint Csák Gyöngyi álmai. Az Útikaland(ok) főszereplője kifakad:

– Van lelkem! Van lelkem! – kiáltott fel. Sírt. Szerette volna megérinteni a könnycseppeket fásult arcán, de nem tudta mozdítani kezeit…

Igen, lehet és kell beszélni a lélekről még akkor is, ha ez nem trendi. Csák Gyöngyi prózájában a magánszféra, a lélek legmélyebb zugai is feltárulnak. Kedvünkre merítkezzünk.

Megjelenés éve 2020
ISBN-szám 978 963 263 999 4
Terjedelem 108 oldal
Köszönet A kötet megjelenését támogatta Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzata

Mézesmadzag