Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2017 dokumentum napló

Csikós György: Sztrájk a pokolban

2.990 Ft
2.390 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
A második világháború utolsó napjaiban egy tizenhat éves angyalföldi fiatalember sebesült német katonákat segít visszajuttatni egységeikhez. Tettéért három évvel később az Andrássy út 60.-ba hurcolják.

Leírás és Paraméterek

A második világháború utolsó napjaiban egy tizenhat éves angyalföldi fiatalember sebesült német katonákat segít visszajuttatni egységeikhez. Tettéért három évvel később az Andrássy út 60.-ba hurcolják. 1948 tavaszától 1949 nyaráig válogatott kínzásoknak vetik alá. 1949 júliusában a hadbíróság halálra ítéli. Harminchárom napig várakozik a siralomházban, végül megtudja: az ítéletet huszonöt évnyi gályarabságra változtatták. Igazi megpróbáltatásai csak ekkor kezdődnek. Évekig raboskodik embertelen körülmények között az Északi-Jeges-tenger közelében található táborban, míg végül 1953-ban sok tízezer társával úgy dönt, hogy megtagadja a munkát. Csikós György életrajzi regényének vállalt célja, hogy pontos képet fessen az átélt borzalmakról és emléket állítson több ezer ártatlanul elítélt társának.

Megjelenés éve 2017
ISBN-szám 978 963 263 693 1
Terjedelem 288 oldal
Köszönet A kötet A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából készült az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Gulág Emlékbizottság támogatásával.

  

Mézesmadzag