Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2021 néprajz történelem

„Elhurcolva”

4.990 Ft
3.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:
Kényszermunka, deportálás és ezek formái a középnyugat-magyarországi régióban, 1944/1945

Leírás és Paraméterek

A hetvenöt éve lezajlott „málenkij robotról” sokféle könyv jelent meg. A tudományos munkák mellett legfőképpen a forrásközlések, visszaemlékezések és irodalmi művek képezik ezt a sort. Jelen kötet feszegeti a határokat, hiszen egyszerre kíván tudományos igényű tanulmánykötet lenni, a visszaemlékezések közlésével pedig hiteles elbeszélést közvetíteni.

Mi is az esemény regionális feldolgozására teszünk kísérletet, ám több tudományterületről hívtunk segítséget. Nyolc tanulmány és egy különlegesen válogatott forrásgyűjtemény próbálja meg bemutatni azt, hogyan zajlott 1944 végén és 1945 elején a szovjet kényszermunkára hurcolás Közép-Magyarországon. Fókuszunkban a mai Pest, Heves, Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye áll.

Munkáinkat kiterjedt forrásfeltárás és kutatómunka előzte meg. A könyvben nemcsak több évtizede a témával foglalkozó tudósok, de a fiatal kutatók is helyet kaptak. A színes palettán a történészek mellett szociológusok, antropológusok és néprajzkutatók is megszólalnak. Az eltérő nézőpontok garantálják a téma nem megszokott, izgalmas elemzését és az ebből fakadó különleges következtetéseket.

Megjelenés éve 2021
ISBN-szám 978 615 6283 85 6
Terjedelem 484 oldal
Szerkesztette Muskovics Andrea Anna – Ritter György
Köszönet A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Mézesmadzag