Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2022 haiku vers

Kállay Kotász Zoltán: Antiharakiri

2.500 Ft
2.000 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Tüzet, vizet vagy
aranyló fényt – érek ennyit?
Nos… Földet értem.

Leírás és Paraméterek

„A halottak életre gyilkolják magukat, és utána testben bolyongva egymást vigasztalgatják… Nem végzetes… csak sebesülés… megúszható!”

(Szombathelyi Tivadar: A Tünet Együttes koncertjén, 1972)

„Mindenkinek van egy pici vágóhídja, és ezt konyhának hívják. (…) Véres szentély, ahol feláldoznak és létrehoznak, és ahol legalább annyit kellene imádkozni, mint fűszerezni.”

(Lilian Hearth: A komplementerek árulása, 1966)

„Amikor csődöt mondok, véletlenül sem fizetésképtelenségre gondolok, hanem a szónak az eredeti, mára kétségtelenül elkopott jelentésére, a csődületre, amely emberek olyan önkéntelen összeverődése, amikor rácsodálkoznak valami váratlanra, különlegesre. „Na, mi van?!” Meghökkenés. Ez a „namivan” állapot kiragad a megszokottból, alaphelyzetbe hoz, fogékonnyá tesz az új elfogadására, esetleg elkezdésére. Szerencsére nem kell összecsődülni ahhoz, hogy valaki megtapasztalja ezt, mert a csőd egyénileg is gyakorolható, bár közösségi élményként áthatóbb. (…) A csőd a szabadság és életerő állapota, a fiatalságé és frissességé… Hajrá, csődörök!”

(Yako Orsa: Csődőr, 1996)

„Ellenállva az ellenállás kísértésének a rabszolgaság méltóságára teszünk kísérletet – de nem találnak méltónak rá, hogy rabok legyünk, így félszabad szolgaként már csak félszavakkal magyarázgatjuk a megmagyarázhatatlant.”

(Gyula Ferenc: Rabok legyünk vagy gályarabok?, 2022)

Megjelenés éve 2022
ISBN-szám 978 615 6555 34 2
Terjedelem 84 oldal

Mézesmadzag