Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2023 Napkút próza próza regény

Kertai Csenger: B. rövid élete [e-könyv]

2.100 Ft
Menny.:db
Kiadó:

„B. az a részem, akinek a révén értettem, hogy van, aki szeret, mert rajta kívül senki sem szeretett, se az anyám, se az apám,
se a barátnőm, se a barátaim,
se a testvéreim, egy áldott lélek sem
ezen a világon, csak B., és most itt vagyok, nélküle, tökéletesen egyedül.”

Leírás és Paraméterek

Kertai Csenger könyve az egzisztenciális elveszettség megmutatkozása, feltárulása, keresés és kísérlet, amely össze próbál kapcsolni írásmódokat útkeresésekkel, olyan utak keresésével, amelyek megtartanak a világban és ki is vezetnek belőle, legalábbis irányt mutatnak. Ennyiben kritikus az „irodalmisággal” szemben is.

A váltások a szövegben elnémulások és eltűnések, az eltérő megszólalások feltámadások. A szöveg lépten-nyomon megidézi Kierkegaard Vagy-vagyának hangjait, és keresi az ugrást az esztétikaiból az etikai, aztán az etikai­ból a vallási tapasztalat felé. És, mivel az útja nem rajzolódik, nem rajzolódhat ki világosan, szerencsére az sem látszik, merre vezethet tovább. Ez az előnye az elveszettségnek, a lehetőségek ígéretes és nyomasztó, kilátástalan sokasága. Megejtő bátorságról tesz mindez tanúbizonyságot, hangok vesznek el és születnek meg műnemeiben, és megmutatkozik, hogy aki elveszti életét, végül mégis megtalálja azt.

Vári György

Megjelenés éve 2023
Formátum epub, mobi
ISBN-szám 978 615 6555 71 7
Terjedelem 98 oldal

Mézesmadzag