Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2023 próza

Láng Csaba: Egy lepk’ember feljegyzései

2.490 Ft
1.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Olyan ez, mintha hatalmas viharban, kibontott szárnyú kabátban próbálnék eljutni valahová. Mondjuk úgy, hogy a valósághoz. Mikor a valóságot látni annyi, mint megperzselődni, megsebződni. Mikor legszívesebben menekülnék, ráfeküdnék a szélre, hogy vigyen csak… sehová.

Megtagadtad magadtól a világot. Azóta szállsz. A megtagadott világ az ég közelébe visz.

»«

Egy Kratész nevű görög komédiaírótól származik az a gondolat, hogy az idő olyan, mint egy „kétséges tehetségű” szobrász, aki nagy buzgalommal lát munkához, és addig gyúrja, alakítja anyagát, azaz bennünket, hogy a végén mindig elrontja.

Egy pillanatra mintha feleszmélnénk az idő kezében, mint hóember a napsütésben, mint mosolygó hóember a napsugár ujjai közt. Álmok havából gyúrt lények, mi emlékké olvadunk.

»«

Saját lakásomban tükrök közt elveszett fénysugár vagyok; aki elvesztette igazi otthonát, tekinteted.

Leírás és Paraméterek

Vallomások, reflexiók, reflexiósorozatok és nyögések

Mindig többet akarok érezni annál, mint amit valójában érzek, és ezzel nemcsak hogy elrontom a stílust, hanem becsapom önmagam, elveszítve egy lehetséges fókuszpont élességét. Magyarul a valóságérzékem. A többi már ebből következik.

A közvetlen adottságaimat, érzelmeimet is képtelen vagyok helyesen megítélni, avagy átadni magam nekik. Egy gyászról szóló filmből kell megtudnom, hogy bennem is harag és fájdalom van. Ez az a közvetlen adottság, amibe nap mint nap beleütközik a szívem, mint valami falba. Én mégis, még ebből is valamiféle spirituális szószt kotyvasztanék. Még ezt is bekenném valamilyen mázzal. Nemcsak egy tiszta hiánnyal kell megküzdenem, hanem önmagam tisztátalanságával is. Mint aki ugyanazzal a mozdulattal, amivel örök útjára bocsájtja kedvesét, tovább ás, hogy kiássa önmagát. Önmagammal szembefordult harag az ásóm, a fájdalom a súly, amely a nyélre nehezül, és kifordítja hazugságaim rögeit…

Ez a kis könyv, napló túlnyomó részben azokat a reflexiókat, vallomásokat és aforizmákat tartalmazza, amelyeket feleségem halála után vetettem papírra.

Megjelenés éve 2023
ISBN-szám 978 615 6555 82 3
Terjedelem 80 oldal

Mézesmadzag