Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szabó Antónia: „Délibábos ég alatt”

4.990 Ft
3.990 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

Leírás és Paraméterek

A világ működésrendjének képjelei alföldi pásztorművészeti alkotásokon

Egy valamirevaló jó pásztor ismeretei birtokában – úgy a gyógyítói, mint az égi törvény által megszabottakéban – nemcsak a rábízott jószág, de embertársainak javát is szolgálja. Szolgálja akképpen is, hogy hasznos készségeket készít, s azokat ellátja még hasznosabb tudnivalókkal. S ha az a rendezett Mindenséget mutatja, akkor annak rendjét ülteti-plántálja át a földi halandó „irányelveibe”. Másképpen: a Mindenség példaértékű bölcseleti és erkölcsi tételeit tárja szemünk elé tanulságul – követendő például.

…a berakásos készségeknél egyáltalán nem az a cél és nem is fontos, hogy a sokalakos – néhol száznál jóval több – figurális rendszert egy olvasati szálra fűzzük fel vagy egy gombóccá gyúrjuk össze. Mindegyik egy hosszú „történet”, mindegyik egy meditációs objektum, amit nem lehet egy pillantással átfogni, viszont mindig vissza-vissza lehet térni és összefüggésrendszereket átgondolni.

Megjelenés éve 2024
ISBN-szám 978 615 6555 90 8
Terjedelem 360 oldal
Köszönet A kötet megjelenését a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap, Orosz Adél és a Szerves Művelődés Alapítvány támogatta.

  

Mézesmadzag