Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zülfü Livaneli: Leyla háza

3.490 Ft
2.790 Ft
20%
Menny.:db
Kiadó:

„Az ázsiai oldalon világítottak a fények, a minaretekből az esti imára hívás hangja szállt az égbe, amitől az ember torkát sírás kezdte kaparni. Olyan volt ez a város fölött visszhangzó, lélekbe markoló hang, mintha egy ismeretlen világból szólna.”

„Aznap éjjel ismét leszállt az áthatolhatatlanul sűrű boszporuszi köd, mindent tejszerű fehérségbe borítva. A hajók reggelig tülköltek a magányos, sebesült állatok sikolyait idéző, lidérces hangú ködkürtjeikkel. A függőhidat tartó oszlopok úgy álltak ott, akár az égbe törő óriási guillotine-ok. Másnap reggelre sem oszlott el a köd, sőt, még sűrűbbé vált. A fák kísértetszerűen tűntek elő a kertben. Olyan vastag volt a ködtakaró, mintha az égből leszálltak volna a felhők a kertbe. Leyla Hanım úgy érezte, talán már nem is a földön jár, hanem a felhőkön lépked.”

Leírás és Paraméterek

A néhai nagy tekintélyű Abdullah Avni oszmán pasa unokáját, a török Rómeó és Júlia történetének is beillő szerelemből született Leyla Hanımot, a negyed nagyasszonyát egy nap az új tulajdonosok könyörtelenül kiteszik az utcára a pasa Boszporusz menti villájához tartozó kis házból. Az egész életét a családi múltra építő öreg hölgy egy ismerős fiatal újságírónak, Yusufnak az isztambuli bohém­negyedben lévő lakásában talál átmeneti menedékre, ahol a fiú németországi török barátnője, az énekesnői karrierről álmodozó Roxy heves ellenszenvvel fogadja. Közben a Bosnyák Villa újgazdag tulajdonosait emésztő féktelen ambíciók véres családi drámába torkollnak.

Miféle kegyetlen harcok folytak mindig is az otthonszerzés reményében? Ki űzött el kit? S hogy lesz bitorló az üldözöttből? Szükségképpen bűnös-e, aki erős akar maradni? És végül: miképpen lehet tovább élni, ha minden odalett?

A szerző ebben a jellegzetes isztambuli életképeket felvillantó, megannyi emberi drámát magába sűrítő, különös hangulatú művében keresi a választ ezekre a nyugtalanító kérdésekre. Zülfü Livaneli történetmesélése csillogó mélabúval átszőtt szépségű, mint a téli Boszporusz vizének sodrása.

Megjelenés éve 2023
ISBN-szám 978 615 6555 75 5
Terjedelem 264 oldal
Fordította Pál Laura

Mézesmadzag