Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2010 interjú vallás

Juhász József: Mi lesz veled, cölibátus?

1.990 Ft
Menny.:db
Kiadó:
Hivatásukat gyakorló és pályamódosító (kiugrott) katolikus papok beszélnek pappá alakulásuk folyamatáról, a cölibátus, a kötelező papi nőtlenség megéléséről, a körülötte – több mint másfél évezrede – dúló vitákról, vélekedésekről. Közben egyre fokozódó oldottsággal vallanak az állapottal kapcsolatos küzdelmeikről, sőt gyötrelmeikről, a magány és fokozottan a társtalanság néha botrányt gerjesztő, néha a hivatás feladásával járó következményeiről.

Leírás és Paraméterek

Katolikus papok emberközelből

Vallomások

Hivatásukat gyakorló és pályamódosító (kiugrott) katolikus papok beszélnek pappá alakulásuk folyamatáról, a cölibátus, a kötelező papi nőtlenség megéléséről, a körülötte – több mint másfél évezrede – dúló vitákról, vélekedésekről. Közben egyre fokozódó oldottsággal vallanak az állapottal kapcsolatos küzdelmeikről, sőt gyötrelmeikről, a magány és fokozottan a társtalanság néha botrányt gerjesztő, néha a hivatás feladásával járó következményeiről. Eközben – a nyíltság veszélyeit vállalva a papi sorsokon keresztül – olyan mélységek tárulnak fel, melyek eddig a nyilvánosság, „Isten népe” számára rendszerint rosszindulatú közvetítők vagy szűkszavú tényközlés formájában voltak hozzáférhetők.

Szó esik még a katolikus egyház szexualitással kapcsolatos szemléletéről, a nők szerepéről az egyházban, az ökumenizmus megvalósulásának esélyeiről s még sok másról. És mindez egy-egy katolikus pap „szemüvegén” keresztül érzékelhető, egyes esetekben átélhető.

Megjelenés éve 2010
ISBN-szám 978 963 89032 1 1
Terjedelem 176 oldal

Mézesmadzag