Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
2013 illusztrált utazás

Kurta Margit: Vándorúton

2.490 Ft
Menny.:db
Kiadó:
Vándorok vagyunk. Még ha soha nem is hagytad el a falut, ahol élsz. Lehet, hogy szélesebb horizontot fogtál be, mint a kalandor, kinek saruja több földrészen is partot ért.

Leírás és Paraméterek

Kelet és Nyugat, Ég és Föld között, belső utakon a középpont felé

Vándorok vagyunk. Még ha soha nem is hagytad el a falut, ahol élsz. Lehet, hogy szélesebb horizontot fogtál be, mint a kalandor, kinek saruja több földrészen is partot ért.

Vándorok vagyunk, kik ezerféle fényben, homályban és alakban látjuk ugyanazt a tájat. A táj egy és ugyanaz az adott pillanatban, olyan kerek egész, melyben minden vándor szívdobbanása benne van, ó de szép.

Mennyit látsz e tájból, mekkora szeletét? Ha vágyod látni az egész világot, indulj magad felé. Mert egyetlen igazi utazásra adtak neked jegyet, az pedig önmagad bebarangolása. Könnyű vagy nehéz utakon, ez viszonylagos. A térkép, melyet kezedbe kaptál, számos útvonalat felkínál, hogy célodat elérd. Rajtad áll, hogy könnyebb lesz az út, vagy még kóborolsz egy kicsit. Térkép nélkül is önmagad felé haladsz, de több a szakadék.

Nehéz az út a középpont felé? Látásmódodon kell változtatnod, s tapasztalásod bölcsességgé válhat. Mert a tájat csak úgy festheted át, ha te másképp nézel rá. Átformálni csak magadat tudod, de útközben ezáltal változnak lábad alatt a kavicsok is, ez az egyetlen út, hogy vezess, s ne csak kövesd csillagaidat. Mert ha mást akarsz változásra bírni, sorsa égre írt jelei hátadon nehezékké válnak, s roggyant térdekkel tudod csak saját utadat is járni.

Ha e tájon valaki megmutatja neked valódi önmagát, ha csak egy múló pillanatra is – és tudni fogod, melyik ez a mozdulat –, még ha úgy érzed is, egészen nem tetsző, amit láttál, vagy éppen még taszító is, örülj, mert abban a pillanatban megláttad, ahogy részed benne van az egészben. Az álarc mögött bármi csúfat látsz, az az igazi jellem, így mégis valódibb és becsületesebb, mint a felkent máz. Ahhoz pedig, hogy mások meztelen arcának örülni tudj, ismerned kell a magadét is kendőzetlenül.

Hol az igazság? Itt magadban, a saját igazságodhoz való igazodásban úgy, hogy közben másoknak nem ártasz. Az önmagadhoz való közeledésben, a középpontodban, vagyis a szívedben, mely kilátóból a táj részletei összeolvadnak, a teljesség tárul eléd, és valósággá válik.

Vándor, ekkor elcsendesedsz, mert bejártad a világot és megérkeztél.

Megjelenés éve 2013
ISBN-szám 978 963 89032 4 2
Terjedelem 136 oldal

Mézesmadzag